Bikefitting – Fietspositonering

Body of Bike?

“Bikefitting is knowledge! Tools don’ t have brains!

Voor een optimale fietspositie moet er vaak gewerkt worden aan zowel de fiets als aan het lichaam. Dit is het grote voordeel om u te laten positioneren in een multidisciplinair sportmedisch centrum. Ook uw lichaam wordt gescreend door een ervaren sportkinesitherapeut. Zijn er bv rugproblemen, dan kan hij u verwijzen naar de sportosteopaat. Is er een probleem met bv stabiliteit, dan kan er gewerkt worden met een kinesihterapeut aan de Core!

Aanbod

Bikefit Total

  • Intake gesprek (niveau, klachten of beter willen presteren, vroegere blessures,…)
  • Lichaamsscreening door sportkinesitherapeut (gewrichtsbeweeglijkheid, spierflexibiliteit, romp- en bekken stabiliteit, beenlengte en positie voorvoet)
  • Nemen van de lichaamsmaten met het Cyclefit meetsysteem
  • Analyse van de huidige fietspositie m.b.v. laser
  • Aanpassen positie i.f.v. analyse positie en lichaamsscreening (schoenplaatjes, zadelpositie, stuurpositie, ev. shims, wedges, zooltjes)
  • Opmeten nieuwe fietsafstelling m.b.v. laser en feedback

Prijs: Volwassene 150 Euro Race/MTB/Triatlon ( 2 uur)* ( 2e fiets op zelfde moment 40 Euro, TT 65 Euro) Minderjarig 99 Euro

Maatbepaling voor neutraal advies nieuwe fiets/online fiets/tweedehandsfiets

Voor Race, MTB, E-MTB, CX, Gravel, Triathlon, fatbike,…

Vele mensen zijn onzeker over de framemaat. In een cyclefit rapport kunnen wij via de koppeling met de geometrie data van meer dan 30.000 frames laten zien welke maat (meestal 1 of 2) goed voor u passen en bij welke er compromissen moeten worden gesloten. Hierboven een voorbeeld, waar de groene kleur duidelijk aangeeft welke maten goed passen en welke onderdelen nodig zijn.

Prijs: 55 Euro (45 min)*

Afstellen schoenplaatjes

met eventueel advies voor fietssteunzolen (Currex of G8) met thermische voetafdruk indien nodig.

Prijs: 40 Euro (20 Euro extra paar) (30 min)*

Steunzolen

G8 Prijs: 90 Euro

Bikefit Pro Currex Prijs: 45 Euro

Lage rugklachten? Nek – schouderklachten? Slapende handen of voeten? Pijnlijke polsen? Zitvlakproblemen? Knie – bovenbeenklachten?

Doe er iets aan, laat u goed positioneren !

* 35 Euro per extra half uur

VOOR EEN AFSPRAAK : 0486 30 11 95